Eyes on Ghana

Actie ‘MALARIA MOET BEHANDELD!’ gestart

Wij doen een dringende oproep aan u om de Theresa kliniek te helpen ernstig zieke malaria patiënten te kunnen blijven genezen.

Met uw bijdrage van 7,50 euro naar NL56INGB0006203520 t.n.v. Eyes on Ghana foundation, o.v.v. ‘malariabehandeling’, kunnen alle kosten voor behandeling en eventueel opname van een patiënt worden gedekt. Uw bijdrage wordt in zijn geheel en direct overgemaakt naar de kliniek.

De Theresa kliniek, die zich op het platteland bevindt, moet op dit moment noodgedwongen de behandeling en de uitgifte van medicijnen tijdelijk beperken als patiënten niet contant kunnen bijbetalen. De meeste patiënten komen echter in een ver gevorderd stadium van de ziekte naar de kliniek en zouden acuut behandeld moeten worden.

Deze situatie is het gevolg van het feit dat sinds een jaar de verzekering in Ghana nog maar zeer sporadisch uitbetaalt. Dit is een landelijk en tijdelijk probleem waar alle ziekenhuizen en klinieken veel last van hebben maar geen invloed op uit kunnen oefenen. Zij moeten interen op reserves of uit andere bron inkomsten zien te krijgen, bijvoorbeeld door patiënten contant te laten betalen. Op het platteland is dit laatste praktisch onmogelijk.
Gezien de goede economische vooruitzichten en de stabiele politieke situatie in Ghana hebben we er wel alle vertrouwen in dat er een oplossing komt. Deze actie is daarom tijdelijk, om individuele patiënten niet de dupe te laten zijn van een situatie waar niemand iets aan kan doen.

Malaria is wereldwijd nog steeds een van de meest dodelijke ziektes, en Ghana hoort bij de top drie landen qua aantal patiënten. De Theresa kliniek behandelt ongeveer 1000 patiënten per maand voor malaria of daartoe te herleiden aandoeningen. Vooral kinderen (dertig procent van de patiënten) en zwangere vrouwen zijn kwetsbaar. De meeste patiënten zijn tegenwoordig verzekerd omdat de premies inkomensafhankelijk en zo laag zijn dat ook de mensen met een minimum inkomen toegang hebben tot gezondheidszorg.

Geef een reactie